Oct 17, 2013

Öğrenci olmak ve olamamak üzerine...

Son birkaç aydır her şey birden, hızlandı sanki. "Yirmiden sonra hızlanacak." demişlerdi. Yirmime iki aydan fazla zaman var. Gerçi bu komik bi' düşünce. "Tak!" diye yirmi olduğun anda hayatının değişeceğini beklemek falan... Beklemiyorum esasen.

Sadece, eskiden almam haftalar sürecek kararları üst üste alıyorum. Ya da belki de uzun süredir kafamda olan şeylerdi ve hepsini aradan çıkarıyorum. Tanrım! Beynimin n'apmak istediğini anlamaya yarayan bir organımın olmayışından kaybediyorum hep! Düşünmeye zamanım kalmasın diye, haftamın yedi gününü doldurmuş oluşumla da alakalı olabilir bu durum pek tabii.

Ya ben bu aralar yine "mutsuz kız blogu" yazmaya başladım, di mi? Mutlu hiçbir zaman olmadım ama aslında mutsuz da değilim. Zaten mutsuz olsam da yarım gün falan sürüyor artık maksimum, o derece hızlandı her şey. 

Mesela geçen gün sınıfta kaldığımızı öğrendik arkadaş grubumca *SITCOM KAHKAHA EFEKTİ* 
Bu efektin girdiği her sahnede olduğu gibi, hiç komik diyildi. Öğrenci belgemde yazan "1. sınıf öğrencisidir" ibaresi üzerine, "Heheheh, bi' yannışlık olmuş heralde. Peki neden bunu bizimkileri kandırmak için kullanmıyım?" çakallığına erişip durumdan da hiç kıllanmayarak "Oloooooom sınıfta kalmışız." yakarışlarımı arkadaşlarımın suratlarına püskürttüm. 
Yalnız düşününce sahne çok trajik ya. Bakın, hep beraber hayal edicez şimdi:

Yer: MSGSÜ Rıhtımı
4 genç kız ikinci sınıf olduklarını sanarak, boğaza karşı oturmaktalar. Gündemlerinde yine yaşadıkları YOLO (you only live once) hadiseleri var. İçlerinden biri sınıfta kaldıklarını biliyor, ama bilmek istemiyor, onun yerine eğlenmek istiyor ve patlatıyor bombayı: 
-Olooooooooooooooooooom sınıfta kalmışız.
Aslı: Nişiiii şaka mı yapıyosuuuuuun? (Tercüme: Neşe şaka mı yapıyorsun?)
Tuğçe: AHAUAHAUAHAUAH nasıl yani?! (dumur) (Kahkahanın sonlarına doğru asılan ve "nasıl yani" kısmında iyice ciddileşen surat eşliğinde.)
İzel: YOLO BE!

Amaç: Şaka yabmak.
Sonuç: Hayatın şakasına gülememek, boğazda düğümlenen bir şeyler, boğazın serin sularına dalıp gitmek.

Sonra "Ehehehe, şaga yabdım." nidaları eşliğinde arkadaşlarının yanından ayrılan esas kızımız, öğrenci işlerine gidiyor ve:
"Yha haha ben ikinci sınıfım ama bir yaşmışınız ahahah?" (allam nolur göte gelmeyelim gülüşleri) (hâlâ inanmak istemiyor)

Genel Sonuç: 40 krediye ihtiyacım varken 38 kredi almışım ya lan! Geçen sene danışmanıma gidip "Hodjam ders istiyom." dediğimde, "N'abıcan dersi, git sergi gez!" demişti bana. Ben de "Vaysle, adam haklı yaws!" deyip bütün yıl sergi gezdim. Hatta gaza gelmekte sorun görmeyip aldığım derslere girmek yerine de sergi gezdim. Neyse ya, YOLO KANKALAR. 

3 comments:

Sam Scarlet said...

sınıfta kalmak çok eğlenceli. 3 kere kaldım. yine olsa yine kalırım. başlarım okuluna!

Neşe said...

okuluna aşık bi' insan olarak işime bile geldi benim de.

Neşe said...

de işte burs gitti.