Mar 27, 2011

Tam anlamıyla üstümüzden geçen bir sınav. Türkçe ve Fen'in kolaylığına karşın matematiği dayamışlardı resmen. Sosyal zaten hak getire, çok azına bakabildim. Felsefeyi yaptım ve ben bir zorluğunu da göremedim aslında ama genel kanı onun da zor olduğu yönünde. Ekşi'de başlığa baktım az önce, bazıları matematik kolaydı falan diyor. Evet, sadece matematik için 1 buçuk saat ayırırsan kolaydı. Zaten mat1'in ne gibi bir zorluğu olabilir ki allah aşkına? Ösym de yapabileceği tek şeyi yapmış ve dayamış işlemi. Böylece de çoğunluğun yetiştiremediği bir sınav olarak tarihe geçti YGS2011.

"Fiiller büyük, gri ve buruşuklardır. Zaten küçük, yuvarlar ve beyaz olsalardı aspirin olurlardı."

12 comments:

YolcU said...

Geçmiş olsun. Evet bende aynı şeyleri gözlemledim sınav boyunca. Sınıftakilerin %70'i sadece iki bölüm yaptı %28'i 3 bölüm yaptı tümünü birden yanıtlayan bir ya da iki kişi vardı hatırladığım kadarıyla. Gelecek sınava bakmak lazım artık :)

Neşe said...

Ben de sosyalden 15 soru falan yapabildim. devamı yetişmedi. Yine de geçti, şükür. ama zor sınavdı hatta ösym'nin en zorlarından biri denk geldi şansıma, kısmet:)

YolcU said...

Olsun herkese zor geldi o nedenle problem değil :) Cevaplayanların sayısı az olunca zor olup olmaması çok fazla farketmiyor :)

Neşe said...

Evet, ama saçma yani bu kadar zorlaştırmaları da. Sıralama yine aynı kalacak sonuçta. Sadece üniversitelerin puanları düşecek ve barajı geçemeyen, lys'ye kayıt yaptırmayan aday sayısı artacak. Saçma yani..

YolcU said...

Şu saatlerde ilk sınavı atlatmış olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşaman lazım. Boşver şimdilik gerisini. Ama o noktada haklısın puanlarda bir miktar düşme yaşanacaktır. Sınav sistemi o kadar çok değişti ki artık yetişemiyorum hızına neredeyse her sene farklı bir uygulama oluyor.

Neşe said...

Rahatlamadım çünkü ben sınavdan önce de rahat hissediyordum. ama bakalım...:)

YolcU said...

:) O zaman çok iyi ama yine de biraz kaygı lazım dikkatini arttırır. İnşallah gönlünden geçen dilediğin bölümü kazanırsın. Yarış daha yeni başlıyor biliyorsun...

Neşe said...

evet bugün iyice farkına vardım. lys'nin benden kurtuluşu yok artık:)

YolcU said...

İnşallah... Bence çok korkmuştur karşında durmaya cesaret edemez artık. "Buyrun Neşe Hanım size layık değil ama istediğiniz bölüme girin" filan der heralde :)

Neşe said...

hahah ygs'den daha lütufkârsa diyebilir pek tabii

YolcU said...

Daha asabiymiş, ayrıntıyla fazlaca ilgilenirmiş, ters köşeye yatırmaya meraklıymış filanmış falanmış hepsi rivayet aslında kendisine ilgi gösterenlere gayet cömert bir şekilde ilgilerinin karşılığını verir mertdir. İhmal etmemek lazım sonra heyheyleniyor. Biraz da kıskançlık var sanırım çok ilgi istiyor. Velhasılı kelâm YGS'nin gönlünü hoştutmak için geç değil :)

Neşe said...

Zaman Lys'yi ilgiye boğma zamanıdır öyleyse:)