Jan 19, 2012

Yine konu bütünsüzlüğü yaşıyorum.

Doctor Hoo.
Siz Doctor Who sevenler espriyi hemen kaptınız, biliyorum.

Bu günlerdeki en büyük sorunum, televizyonumuzun kendiliğinden kapanmaması. Şöyle ki, normalde uydu yayınını kapattıktan sonra karlı bir ekran çıkıyordu ve bizim çok akıllı televizyonumuz "Herhalde bunlar televizyonu açık unuttu gitti. Yazık, elektrik yazmasın. Ben iyisi mi kendi kendime bi' kapanıvereyim." diyerek 2,3 dakika içerisinde kendi kendine kapanıyordu. Ama televizyonumuzdan daha da akıllı olan babam, nasıl becerdiyse o güzelim karlı ekranı yokedip yerine belediye yayını koymuş. Artık uydu yayınını kapatsan da televizyon kapanmıyor; ya kalkıp düğmesinden kapatacaksın ya da sonsuza kadar TV izleyeceksin! Burada sorulması gereken çok önemli bir soru var: Peki neden uzaktan kumandayı kullanmıyorum? İşin aslı, onu ben de bilmiyorum ama uzaktan kumanda genelde bulunduğum yere televizyondan daha da uzak olduğu için olabilir. -Böylece buradan da yetkililere "uzaktan kumanda getirici" yapmaları konusunda seslenmiş olalım. Belki sesimizi duyup televizyonunu kapatamayan bir garibi daha sevindirmek isteyen olur falan filan.-

Şimdi. Şu son derece saçma televizyon muhabbetini bir kenara bırakırsak... Şu günlerde muzdarip olduğum çok önemli bir konu var ki o da; Google Chrome'un önüne gelen her kelimenin altını kırmızı tırtıklı çizgi ile çizip beni "Yanlış mı yazdım acaba?" diye ikilemde bırakması. Hayır, kelimenin altını çizmekle kalmıyor, sağ tıkladığımda da abuk subuk kelimeler öneriyor. (Mesela muzdarip için önerdiklerine bakalım hemen: Omuzdaki, triomuzda, baromuzda, ciromuzda.) Sırf bu yüzden TDK'nın sitesine en çok tıklayan kişi seçilebilirim.

Öheh neyse, benim asıl yazmak istediğim konu bu da değildi esasen. Muzdaribin altını çizince bir an için celallendim. Neyse artık onu da başka zaman yazarım. (Magazin programlarındaki az sonra olayına döndü bu da ama neyse.)

Bir de giderayak hâlâ duymamış olanlar için şükela bi' grubu tanıtayım; The Mars Volta. (Daha doğrusu tıklayın, vikipedi tanıtacak.)
Birkaç şarkı ile de örnek vermek gerekirse;

Bol bol reklam ve sitem içeren bir yazı okudunuz. İyi günler dilerim.

12 comments:

Aquamarine said...

Sen hep yaz olur mu? Ben seni okumayı çok seviyorum. Ve gruba bayıldım.

Neşe said...

Şu sıralar buraları biraz ihmal etsem de, ben de çok seviyorum aslında; blogger'ı ve sizleri. Beğenmene de çokça sevindim!

bahar006 said...

Sana kumanda getiricisi lazım benim eşime de kumanda tutucusu, her gün mütemadiyen yeri boyluyo, insan kumandayla işini bitirip kenara koyar ama o her işini elinde kumandayla yapıyor, bu durumda da düşmesi kaçınılmaz tabi:)

Neşe said...

Ahah aslında bana da lazım kumanda tutucusu ama bir anda çok şey isteyip yüzsüzlük yapmayayım dedim.

Mehmet Sercan Kaya said...

Yokluğumda blogunun adı bile değişmiş! Bu arada yukarıdaki "blogunun"un altı kırmızıyla çizildi ve şimdi de önerilere bakalım: "logosununu", "gongunun", "olgunundan" ...

Neşe said...

Evet, seni de tdk.gov.tr'ye alalım, doğru kelime "olgunundan" olacaktı zira. Ayrıca blogumun adı varlığında değişti eheh az önce değiştirdim de. İyi mi yaptım bilemiyorum ama kalsın şimdilik.

Anonymous said...

ilyena abimle benim favori tmv şarkımızdır. cidden süper grup. bi de bunların tmv'dan önce kurdukları bi grup var, at drive in diye. sahnede acayip oynuyolar. gerçi tmv'da oynuyor ya :P

Neşe said...

Ahah yeeey bir adet The Mars Volta hayranı! At Drive In'i araştırmadım pek ama duymuştum, ona da bakayım bi' ara.

EvA said...

Bazı insanlar hep yazmalı senin gibi :)

Neşe said...

Böyle düşünmen beni mutlu etti, teşekkür ederim:)

Lotus said...

İçimden bir ses hala bahsetmek istediğin esas şeyden bahsetmedin diyor.

Neşe said...

Evet ama bahsedeceğim. Kararlıyım.