Sep 19, 2011

Bir annenin paranoyaları ve kızının talihsizliği. -Chapter 1-

Annem; "Hiçbir şey yemiyorsun, hasta olacaksın. Sonra yemek yemenin değerini anlayacaksın ama iş işten geçmiş olacak.", "İNANMIYORUM! Zayıflıktan iyice kemiklerin çıkmış.", "Uyanmakta güçlük çekiyorsun, doktora mı gitsek?" gibi cümleleri bol olan, mübalağa dalında çift master yapmış biri. Sürekli bir hastalık sahibi yapar durur beni. Mesela çok sık su içiyor oluşum, ona göre şeker hastası olduğumun bir göstergesi. Sonra gözlerimin içinin sarı oluşu -ki burada kendisi hayal kuruyor; gayet beyaz benim gözlerim- kansız olduğumun, kalbimin ara sıra ağrıması da zaten genlerimizde varolan bir hastalığın bende nüksedebilme ihtimalinin işaretçisi. (Anneannem kalp hastası ve biri anneme 3. veya 4. nesilde bu hastalığın tekrar ortaya çıkabilme ihtimalinden bahsetmiş de, iyi halt etmiş.)

Durum buyken ve annem, zaten başıma gelebilecek talihsiz hastalıklar konusunda yeterince paranoya sahibiyken; geçen gün dedem -belki de asrın hatasını yaparak- tansiyonumu ölçtü. Tabii yine annemin zoruyla. Ve korkulan oldu, tansiyonum 9a 4 çıktı. O günden beri de annemin yeterince sağlıklı olmadığım konusundaki endişeleri ciddi artış gösterdi. Her gün bir doktor lafı yapar oldu. Hayır, en son bu şekilde hastaneye götürüldüğümde; bir sürü gereksiz test yaptırmak zorunda bırakıldım, kollarım delik deşik oldu, gereksiz radyasyona maruz kaldım vs vs. Şimdi yine tarih tekerrür edecek sanırım. Ve ben "temiz" raporu alıp eve döneceğim. Annemin içine su serpilecek falan. Öyle.

Yarın da okullar açılıyor. Tabii benim açımdan değişen bir şey olmayacak. Yine de sevindirici bir şeyler var, artık bir adet uyku düzenine sahip oluşum gibi... 

Her neyse.

15 comments:

Mia Wallace said...

keşke bana da annem öyle şeyler söylesee
ah zayıflamaya çalışan bir kız olarka bunlar bana güzel geliyor işte :)

Miyuki said...

yok yea o bişey değil ben gittim aynı tansiyondan doktora gençken çok normal dedi, herkesin bir tansiyonu olur seninki de bu dedi. arada bir 7ye 3e falan iniyor başım dönüyor en fazla o kadar. anneye selam, ellerinden öperim.

firefly said...

bir test seni bu konuşmalardan 3 ay uzak tutsa değer heralde :D
seninki kadar olmasa da benim annem de bu konuda kendi çapında gelişmiştir. Özellikle de tvde sabah programları yapan doktorları izlediği zamanlarda.
okullar açıldı, kardeşim evden çıkmadan beni de uyandırdı. şimdi uyumamaya çalışıyorum ki benim de bir uyku düzenim olabilsin...

Neşe said...

@mia, ahahah kilo konusunda çok sinir bozucu da olabiliyor ama bazen:)

@miyuki, hah işte o doktoru annemle görüştürebilmemiz mümkün müdür acaba?

@firefly, ahah o doktor programları konusunda da anneannem uzmanlaştı. annem çalıştığı için pek izleyemiyor ama anneannem her gün o programlardan öğrendiği yeni bilgileri, doktor söyledi bahanesinin altında çaktırmadan bize empoze ediyor.

Lütfücüğüm said...

benim annem tam tersi.. anne bi check up yaptırsam var ya ne sorunlar çıkar diyorum. gençsin ne sorunun olcak diyor. doktora gideyim dediğim zaman gitme diyor. kendi kendine geçermiş.

Neşe said...

annelerimizi takas edebilmek gibi bir ihtimal söz konusu mudur?

Eternal said...

Bütün anneler mi aynıdır diyecektim ama yorumlara bakılırsa değillermiş :)
Günde kaç defa evde bu:
-Birşeyler yesene kızım kafan çalışmayacak bak sınavların da var zayıfladın iyice
-Yiyorum ya anneeee
diyalog dönüyor sayamıyorum artık :D

Neşe said...

hah işte tamamen aynı durumdayız:D

YolcU said...

yorum konuyla pek alakalı olmasa da şarkı güzel :)

birde bunu dinle Summer Wine

Neşe said...

linke tıklayamıyorum?:(

YolcU said...

linki yanlış yazmış olabilirim :)

http://www.youtube.com/watch?v=2_jOc6zu1Kc

Neşe said...

ayyy biliyordum bunu:) tekrar dinlemek güzel oldu, teşekkürler.

YolcU said...

rica ederim :))

nancy sinatra ve lee hazlewood düeti güzeldir: http://www.youtube.com/watch?v=Ib_eW9VSUwM

ayrıca demis roussos dan goodbye my love goodbye http://www.youtube.com/watch?v=7nZKMm-nOsc

gece gece iyi gider :P

Neşe said...

haha bunu dinledikten sonra bir de nancy den dinlemiştim zaten, tesadüf oldu:)

YolcU said...

kainatta tesadüfe tesadüf edilemez :P