May 18, 2011

Ne mi oluyor?

Adamın teki, arkadaşından 2 yıl önce aldığı ASLANı -evet evet aslanı- artık çok fazla büyüdüğü gerekçesiyle arkadaşına geri vermek istiyor ve bunun içinde aslanı otomobilinin bagajına atıyor. Ama ne yazık ki evcil hayvanı(?) için çıktığı yolculuğunu tamamlayamadan Bursa'da polise yakalanıyor.

Sonra mesela zabıtanın teki, cafelerdeki çift kişilik koltukların kaldırılması gerektiğini söylüyor ve nedenini soran cafe sahiplerine "Bilmiyoruz.Bize bunu yapmamız söylendi." diyebiliyor. Elinde hiçbir yazılı belge olmadan da diğer cafe sahiplerine ibret olsun diye bir cafenin çift kişilik koltuklarını toplattırıp kırdırttırabiliyor. Ve "Çiftler yan yana oturmasın diye mi?" diye soran insanlara da "Tam üstüne bastınız." şeklinde pişkin cevaplar verebiliyor.

Şehrin göbeğindeki hastanenin teki ise, hastasız ve doktorsuz, yatakları boş bir vaziyette bekliyor. Neyi mi? Sağlık bakanlığının keyfinin gelmesini ve oraya doktor atamasını. Acı olan ne, biliyor musunuz peki? Bu hastanenin Türkan Saylan'ın kurduğu lepra hastanesi olması.

Peki neden bunların hepsi Türkiye'de oluyor? Cevabından tam emin değilim ama her ne oluyorsa artık fazla oluyor.

2 comments:

Ihlaylamur said...

Ne demiş büyüklerimiz : Durmak yok yola devam !!!

Neşe said...

yol devam ettikçe gideriz elbet